YOU’RE MY CUP OF TEA!


Nostalgische herinneringen aan het rijke Engelse leven.
Van eenvoudig tot zeer uitgebreid, altijd aan een feestelijk versierde tafel, intiem voor twee personen of voor een grote groep, elke High Tea bij Dickens&Jones is een feestje.

‘Tea is voor de (Noord-)Engelsen en Schotten een gewone avondmaaltijd begeleid met thee. De afternoon tea daarentegen is een samenkomst van mensen in het middaguur die gezellig met elkaar verfijnde hapjes nuttigen onder het genot van een kopje thee. De Engelse afternoon tea wordt in Nederland high tea genoemd.

De high tea werd uitgevonden door Hertogin Anna of Bedford, zij vond de tijd tussen lunch en diner te lang zodat ze rond de klok van 16.00 uur erg hongerig werd. Rond het jaar 1840 nam ze een initiatief, ze gaf haar bediende de opdracht een blad met sandwiches, cake en thee op haar kamer te brengen. Dit beviel haar zo goed dat ze al snel een aantal vriendinnen uitnodigde om met elkaar te genieten van de vele lekkernijen en kopjes thee die haar kokkin bereidde.

Thee was overigens in die tijd alleen voorbehouden aan de rijken, omdat thee erg duur was, zelfs nog duurder dan goud. De ”lady of the house” droeg altijd de sleutel van het theedoosje bij zich, ging men thee zetten dan kwam zij hoogstpersoonlijk het kistje openen en schepte de benodigde thee voorzichtig uit het kistje en deed het in de theepot, natuurlijk ging daarna gelijk het theekistje weer op slot.’

De tea party was geboren.
High Tea voor groepen
De High Tea is uitermate geschikt voor groepen, bij huwelijksfeestjes, baby showers, familiereünies, verjaardagen, personeelsuitjes of een zakelijke bijeenkomst. Wel graag vooraf reserveren, wij helpen je graag verder met het maken van een keuze uit de verschillende soorten High Teas die we serveren.
Voor meer info, neem contact op met ons via info@dickensandjones.nl

IMPRESSIE


HUISKAMERS


Iedere huiskamer heeft een eigen gevoel! Ruw, romantisch, relaxed, intiem en vol ambiance. Benieuwd? Kijk dan snel verder en maak de avond compleet!

Bekijk huiskamers

OPENINGSTIJDEN


U bent elke dag van harte welkom om te genieten van lekker eten in een gezellige Engelse ambiance.

Dinsdag t/m Zaterdag:
vanaf 10.00 uur
Zondag t/m Maandag:
vanaf 12.00 uur
Keuken geopend:
van 11.30 tot 22.00 uur

Parkeren:
In de stad zijn verschillende parkeergarages op loopafstand.

FACEBOOK


facebook

INSTAGRAM


BEZOEK ONS


U vindt ons vlak naast de Grote Kerk, op de Grote Markt in Breda.

Dickens & Jones
Grote Markt 40
4811 XS Breda

tel 076 521 1080
mail info@dickensandjones.nl
web www.dickensandjones.nl